Newsfeed

Alms: Kosmiske drømmer

Alms – An Irosmic Tragedy

Alms er et enmannsband med spanske Aitor Lucena, som selv beskriver seg som et proghue med mye innflytelse fra 70-tallets prog rock scene, men også powermetallband som Iron Maiden, Blind Guardian og Helloween.

Dette er hans oppfølgeralbum, etter debuten, «Beyond», som kom i 2013. Jeg ville vel ikke hoppet til konklusjonen at influensene på denne skiva stammer fra powermetall, men hvis du hadde tatt et typisk band i denne sjangeren, og strippet den for alle metallelementer, og bare sittet igjen med det symfoniske, så kanskje jeg hadde sagt meg litt enig.

«An Irosmic Tragedy» består av 3 låter på nesten femten minutter hver, og musikken er klart forankret i det symfoniske syttitall. Det er veldig lett, fluffy musikk, med bruk av fiolin, piano, gitar og en vokal jeg ville plassert i canterbury perioden. Et annet instrument han bruker, er klokkespill, og jeg syns han lykkes halvveis i det, selv om de partiene hvor klokkespillet brukes, må det stå på egne ben, uten så mye bruk av andre instrumenter.

Det er mye stemmebruk gjennom skiva, som gir den et litt filmatisk uttrykk, men i forhold til musikken her, vil jeg tippet at temaet for plata var et drømmende, kosmisk eventyr. Med tidsspenn på femten minutter, er musikken dvelende og går gjennom mange partier på sin ferd fra start til slutt, og jeg lurer på det kan bli for stor spennvidde og for utsvevende, til å føles som et helhetlig produkt.

Lenker:
Facebook

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*