Newsfeed

Like høy som Mount Everest!

Mount Everest er planeten Tellus sitt høyeste fjell, så utsagnet i overskriften er en umulighet! Derimot så betyr bandnavnet Gourishankar fritt oversatt, «like høy som Mount Everest». Dette russisk ensemblet platedebuterte i 2002 med «Intergral Symphony» som bare var ei tålig bra skive. Fem år senere kom «2nd Hands», og det er et eklektisk progverk av høy klasse. Russerne klarer her på en utsøkt måte å blande retroprog og moderne prog. Svært forenklet så kan vi kalle musikken til Gourishankar en amalgam av Dream Theater, Porcupine Tree og franske Taal. Musikken er definitivt rimelig kompleks men likevel er den svært tilgjengelig og hørbar.

Fra og med 2008 ble det stille fra bandet fra Syktyvkar nord i Russland. Det er derfor med store glede jeg oppdager at etter åtte års venting så kom det for noen få dager siden ei ny skive «The World Unreal». Gourishankar har nå blitt en trio etter at de på forrige skiva var en kvartett. I tillegg så er det kun multiinstrumentalisten Norny Agranson igjen fra forrige skive.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*