Newsfeed

Mansion: Kristendommens mørke sider

Mansion - We Shall Live

Foto: Amalia Monk

Kartanolaisuus var en kristen dommedagssekt i Finland som varte  fra rundt 1920 frem til 50-tallet. Sekten var kjent for tungetale, barnepredikanter, grov barnemishandling og et strengt avhold fra all sex. Det er nesten en selvfølge at noen har laget et doomband basert på dem.

Siden det er god gammeldags doom, så kommer det neppe som noen overraskelse at riffene er tunge og seige. De er også til tider trege, men Mansion er ikke redde for å øke tempoet i låtene og rocke hardt. De klarer å gjøre nettopp det uten å ødelegge den mørke og undertrykkende atmosfæren de går inn for å skape. Vokalisten Alma er oppkalt etter en av de kvinnelige lederne av sekten. Hun har en veldig vakker og mystisk stemme som passer musikken perfekt.

Det har vært en trend de siste årene med retro-doom/okkult rockband med kvinnelig vokalister, men jeg vil si Mansion ikke føles som enda et band fra den trenden. Riffene har riktignok en retro følelse, men stemningen i musikken og mystikken rundt bandet er unikt nok til at de føles som sin egen ting.

Alle vinylplatene av denne EP-en er for lengst utsolgt (og selvsagt klarte jeg å skaffe en kopi før det var for sent), men man kan fortsatt streame på deres Bandcamp. Det er et interessant stykke doom en hver fan av alle ting tradisjonelt og retro burde sjekke ut.

Lenker:
Facebook

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*