Newsfeed

Votum: Modnet skaperkraft

Votum - :Ktonic:

Votum er et band fra hovedstaden i Polen som har det holdt det gående siden 2003. Med deres fjerde fullengder, viser de viser modenhet og skaperglede, selv om mye av musikken deres trekker mye innflytelse fra andre tungvektere inn den progressive sfære.

Selv om jeg ikke har sjekka ut bandet før, kan jeg huske å ha sett coveret på deres forrige utgivelse, «Harvest Moon», som er formet som et overblikksbilde over bandlogoen, farget i en blodrød sirkel, liggende på bunn, med en robåt og hvite strømninger, mens hovedfargene rundt strekker seg fra lys grønn til mørk turkis.

Årets logo derimot, kommer nok fort til å gå i glemmeboken, med sine farger i grått og rødt. Musikken bandet spiller ligger innen grenselandet mellom moderne prog rock og metall, med tydelige innflytelser fra band som Anekdoten og Wilson/Riverside-tradisjonen.

Vokalist Bartosz Sobieraj gjør strålende jobb bak mikrofonen, og minner mye om det Daniel Tompkins og Ashe O’Hara gjør og har gjort i Tesseract, med variasjon og eksperimentering av stemmen sin. Dette er et album det er lett å like, med en gjennomgående høy standard på alle låtene, og de er absolutt et band jeg kommer til å følge videre, og gjerne sett i en live sammenheng.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*