Newsfeed

Kauan stiller med en nydelig kveldstur i skogen

Kauan - Sorni Nai

Kauan har i 2015 lagd en utgivelse så helhetlig, nydelig, storslått og tung at de ville vært høyt oppe på årets liste for min del, blant topp tre i hvertfall, kanskje til og med helt på toppen! Så sant jeg hadde rukket å høre på den ifjor.

Men noen ting går en bare hus forbi. Som en symfonisk folkmetal skive, i samme båt som Agalloch og Moonsorrow, men mykere. Akustisk gitar og piano får dominere, før regelrett bombastiske blåsrekker tar over. Myke finske vokaler glir ut, tunge seige doom elementer siger inn.

Med ett ord er arrangementet til Kauan på “Sorni Nai” sømløst. Et annet ord ville være folkdoom.

Albumet nytes best om du gir det de noen og førti minuttene det varer i et strekk. Da får du bli med på en fantastisk reise i melankolsk og mystisk landskap. Det er dype skoger, forblåste vidder og en følelse av å være helt alene, samtidig som man er i ett med naturen.

Om du i det hele tatt er fan av Agalloch og Moonsorrow, eller om du skal gå en tur på ski gjennom skog og hei i mørket, burde du gi Sorni Nai en lytt. Da vil du få en fantastisk følgesvenn i mørket.

Lenker
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*