Newsfeed

James Stewart «Jimmy» Bain er død

En rekke kjente rockemusikere har dessverre dødd den siste måneden:  John Bradbury som var trommeslager i The Specials, Lemmy fra Motörhead, Dale Griffin som var trommeslager i Mott The Hoople , David Bowie, og Glenn Frey fra Eagles. I dag døde Jimmy Bain i en alder av 68 år. Bain var en skotsk bassist, keyboardspiller og låtskriver som har spilt i Rainbow, Dio, Wild Horses og sammen med Phil Lynott samt at han hadde en lang merittliste som studiomusiker.

Som bassist var han kjent for å bruke plekter, og å fokusere på et basisk og kraftfullt groove fremfor et teknisk fokus. Bain var også kjent for sitt nære vennskap med Phil Lynott.

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*