Newsfeed

Lawnmower Deth: Klassisk crossover

Lawnmower Deth - Ooh Crikey It's... Lawnmower Deth

Crossover thrash har kommet tilbake i de siste årene etter at retro-thrash tok av. Men uansett hvor mange nye band som gir ut gode utgivelser, så er det viktig å huske de klassiske bandene som formet stilen.

Lawnmower Deth har den klassiske crossoversounden der thrash og hardcore punk møtes. Det er selvsagt snakk om raske thrash riff og låter som ligger i underkant av to minutter eller kortere. Vokalen er for det meste den type roping man finner i punk og old school hardcore. Det som gjør musikken interessant utover at det er bra crossover er at låtstrukturene og riffene er veldig varierte. Musikken klarer å være up beat og catchy samtidig som at den er hard og aggressiv.

Det er fokus på humor og absurditeter i lyrikken, noe som fungerer som en unnskyldning for dem å gjøre annerledes ting med låtene enn å bare spill rettfrem crossover. Selv om man ikke finner lyrikken morsom, så er det nok humor i selveste musikken at det er alt annet enn kjedelig å høre på. Det skjer hele tiden noe med låtstrukturene og med ting som plutselig dukker opp i låtene.

Lawnmower Deth er et av de få britiske thrashbandene den gjennomsnittelige metalhead har i det hele tatt hørt om. Det er synd at den britiske scene fra 80-tallet er så ignorert og bortglemt, men jeg er glad at i det minste at det er nok av fans thrash, punk og humor der ute som fortsatt verdsetter dette bandet og dette albumet. Ooh Crikey It’s… Lawnmower Deth er kanskje ikke akkurat det viktigste albumet som noen gang har kommet ut, men det er en fin påminning at metal ikke trenger å være seriøs og at det er mulig å lage humoristisk musikk som ikke suger.

Lenker:
Facebook

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*