Newsfeed

Pretty Maids: Rødt, varmt og tungt

Pretty Maids - Red, Hot and Heavy

Når man tenker på dansk metal, så tenker man som oftest bare på Mercyful Fate/King Diamond, men er man typen som er opptatt av 80-talls metal, så vil man også tenke på Pretty Maids.

Etter en kort klassiskinspirert intro, så åpnes albumet med Back to Back. Back to Back er et tøft stykke tidlig power metal som var med på å grunnlegge sjangeren. Rask, hard, men også melodiøs. Mange tidlige power metalband hørte på Pretty Maids, og mange nyere power metal band som har utforsket power metalsjangerens røtter er godt kjent med sangen, spesielt etter at HammerFall coveret låta.

Resten av albumet er mer rett frem heavy metal i typisk 80-tallsstil, men på ingen måte noen nedtur. Det er klassisk heavy metal hele veien med en obligatorisk klissen 80-tallsballade. Det som skiller Pretty Maids fra mange heavy metalband er bruken av keyboards. De er aldri i veien for riffene og man legger ikke merke til dem så ofte, men de er med på å skape sounden.

Red, Hot and Heavy er alt fans old school heavy kan ønske seg. Riff, riff og mer riff. Ronnie Atkins har en tøff stemme, det er effektiv bruk av keyboards og alt høres bare rett ut. Album som dette er grunnen til at 80-tallssounden blir tilbedt og så mange prøver å gjenskape den. Pretty Maid er et av de obligatoriske bandene all fans av heavy metal burde være kjent med og Red, Hot and Heavy er en av grunnene hvorfor.

Lenker:
Facebook

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*