Newsfeed

Hardcore kveld på John Dee

Foto: Arash Taheri

Det er mange gode unge band i Norge. Metallbevegelser som hardcore og metalcore domineres av både et yngre publikum og yngre artiser. Denne kvelden skal jeg høre på et lite og et stort norsk hardcore band.

Tjue, null, null åpner dørene til John Dee, og litt over en time senere kommer første band ut på scenen. Hardcore trioen Ieatheartattacks består av gitarist Noppers Myren, trommis Jompi Myren og bassist Erik Fossmo som alle veksler på å ta vokallinjene i hardcorestil. De har et lydbilde som spiller mye på dissonans og rytme. Bandet er veldig på, i bevegelse og klare når de sparker av første sang, til tross for lite oppmøte blant publikum. De er et ungt band som enda ikke har fått opparbeidet seg noen stor fanbase, til tross for at de gjør en god jobb og viser potensiale.

Klubben fyller seg opp i løpet av kvelden, og omsider kommer Ondt Blod på scenen med mye spetakkel. Musikken deres vil jeg beskrive som melodisk hardcore, og kombinerer et høyt tempo, dissonante instrumenter og hardcorevokaler som skifter mellom å være fullstendig screaming i versene og halvrene i refrengene. Disse har en Aslak Heika Hætta Bjørn på vokal, gitarister Alexander Våga Mortensen og John Nilsen, Kristoffer Joel Høe på bass og en Håvard Rushfeldt på trommer.

Det blir utover kvelden flere moshpits/circle pits, stage diving, flere stykker fra publikum blir dratt opp på scenen og vokalisten hopper ned fra platået og synger med publikum. Alt i alt imponerer de og skaper veldig god stemning. De går av scenen, men kommer tilbake igjen for en encore før de avslutter settet.

Lenker:
Ondt Blod
IEatHeartAttacks

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*