Newsfeed

Enda et ikon er død!

Atter en gang er en rockens ikoner død! Denne gang er det Paul Kantner som var en av grunnleggerne av det legendariske bandet Jefferson Airplane. Kantner var gitarist og vokalist i San Fracisco bandet og ifølge bandkollega Jorma Kaukonen den som mest bidro til at sekstetten ble så store. «Paul var katalysatoren som holdt det hele sammen, han hadde en enestående visjon, og han klamret seg til den som en bulldog, sier Kaukonen».  Jefferson Airplane slo gjennom i 1967 og er blant annet kjent for sin opptreden på Woodstockfestivalen i 1969. Bandet sine mest kjente låter er «Somebody To Love» og «White Rabbit», men de har mye annet som holder høy klasse.

Det psykedeliske bandet besto av Marty Balin, Grace Slick, Spencer Dryden, Paul Kantner, Jorma Kaukonen og Jack Casady. Nå er både Kantner og Dryden borte. Paul Kantner døde knapt  et par uker før han og bandet skal hedres med ærespris den prestisjetunge Lifetime Achievement Awards på Grammy Awards. Kantner ble 74 år gammel og døde av organsvikt som følge av hjerteinfarkt, ifølge San Francisco Chronicle.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*