Newsfeed

Så var det Abbath sin tur!

Abbath - Abbath

Om du vil lese en diskusjon omkring bandet Immortal, kranglinga mellom  medlemmene, og håndnerveproblemene til Demonaz, så må jeg nok be deg gå et annet sted. Den praten gidder jeg rett og slett ikke å ta. Jeg fokuserer heller på selve skiva, Abbath sin selvtitulerte debut! Hans første solo skive etter at han og Immortal gikk hver sin vei.

Immortal, Abbath, I,  Demonaz. Fire band som alle spiller varianter av samme musikk. Dvs varianter av Immortal. Forskjellen går mest på melodiøsitet og bruk av elementer fra mer tradisjonell rock’n roll eller heavy metal. Vi kan kanskje oppsummere og si at I er rock’n roll, Demonaz er heavy metal, og Abbath, vel, Abbath.

Abbath ligger nærmere Immortal i lyden, så vi snakker en form for døds eller svartmetall. Og skal jeg være helt ærlig ville det nok vært mer spennende om skiva lå nærmere rocken i samarbeidsprosjektet I.

Abbath er Immortal videreført fra All Shall Fall, men bare tidvis er den like spennende som jeg syntes den var. Svakheten er repeteterte  partiet som ikke bygger opp noe som helst. I “Winterbane” er det et ålreit rolig gitar parti som viser viktigheten av kontrast i slik musikk, “Ashes Of The Damned” har faktisk blåse komp to ganger. Men hvorfor bare to? Musikken er da pompøs som faen, len deg heller inn i det Abbath, skap noe som skiller seg litt mer ut.

Jeg vil vel si at Abbath skiva er bass, med tunge trommer i forkant, og lydbilde som ligger i svart/dødsmetall, uten særlig bruk av synth eller andre ekstra elementer. Demonaz sin selvtitulerte utgivelse fra 2011 er full av synth, koring og gitarsoloer hentet rett fra heavy metal. Jeg tror kanskje jeg heller mer mot Demonaz, men Abbath har også noe å by på. Ihvertfall så sant du likte Immortal sin All Shall Fall. Etter mange runder i spillern er det fremdeles en skive som gir meg mer lyst til å høre på Demonaz eller I.

Linker
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*