Newsfeed

Metalcoregigant fra Australia

Foto: Gard Nordseth

For en uke siden anmeldte jeg en konsert med mange unge, norske hardcore band. Lik hardcorekvelden, blir dette en kveld med mange unge band, men ingen av dem norske. Den australske Metalcoregiganten Parkway Drive har med seg deathcore bandet Thy Art Is Murder fra Australia.

Jeg ankommer Rockefeller tjue førti på tirsdag, med forventning om at bandene ikke starter før kanskje ti minutter tidligere. Erfaringen min fra forrige uke er at bandene ikke starter før hvertfall en time etter konsertlokalet åpner. Andre band, Thy Art Is Murder, er allerede igang med settet sitt. Det vil si at jeg har gått glipp av førsteband, Architechts.

pd-o

Thy Art Is Murder minner litt om Northlane i de første sangene, men har en mindre atmosfærisk stil og høyere tempo. De heller også mer mot metalcore. Publikum får et bra show og det er mye bevegelse på scenen. Vokalist McCall tar en liten tale om depresjon og mentale lidelser generelt, der han oppfordrer folk til å bare ta et øyeblikk om gangen i kampen mot det.

Til slutt er det tid for headlineren Parkway Drive. Det australske metalcorebandet ble formet i 2003, og har siden den tid utgitt hele fem album. Lyden deres live er utrolig bra, og jeg har ikke noe å si på den. Det som ofte blir litt enkle sanger gjennom øretelefoner blir en stor opplevelse live, der hele Rockefeller konsertlokale fylles opp med lyd til den minste kroken. Bandet har en sterk karisma live, og mellom sangene hører man et publikum som roper bandnavnet igjen og igjen. Til slutt spiller trommisen med og får en rytme på det.

McCall tar opp en flare før de spiller siste sang, og man kan etter vært ane en dirring under den overveldende live-musikken. Midt inni siste sang stopper de, siden alarmen ikke ser ut til å gi seg. De prøver å starte igjen opptil tre ganger før de stopper for å vente på at personell fikser situasjonen. De takler det godt og klarer å holde på stemningen en situasjon der folk lett blir irritert.

Lenker:
Parkway Drive
Thy Art Is Murder
Architects

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*