Newsfeed

Hypnotiserende hardcore

For en uke siden anmeldte jeg hardcorebandet Ondt Blod med felles hardcoreband ieatheartattacks som support. I kveld kommer norske hardcore Shevils på scenen med support fra Attan og Fucking Werefolf Asso fra Gøteborg.

Første bandet, Attan, er overraskende bra. Lyden er en fornøyelse å høre på, og spesielt instrumentelt sett synes jeg bandet ligger i en høy klasse. De vet hva de gjør melodiøst og harmonisk sett. De er ville på scenen, men hvis det er en ting jeg ikke liker, så er det vokalen. Ikke at vokalisten er dårlig, men jeg tar meg selv i å ønske at de skulle brukt standard svartmetall growling istedenfor hardcore vokalene. Det er ikke en så god match, så jeg vet ikke hvorfor de velger det.

Fucking Werewolf Asso er en overraskende miks av både det ene og det andre. De er innom pop, rock, punk, hardcore og mer, stadig med noe elektronisk i bakgrunnen. Mottakelsen hos publikum er noe variert. Det er en av de bandene der du står der og ikke aner hva du skal forvente, men de gjør en god jobb og jeg vil hylle dem for å prøve på sin egen greie.

Til slutt er det tid for Shevils. med et stort lineup og en bass til å grine av. De er profesjonelle på scenen, og man kan se hver del av musikken gjenspeile seg i bevegelsene deres. Rytmen og grooven deres er veldig tight, og fungerer som et konstant element som lar dem eie hvert sekund av publikums oppmerksomhet. Det er heller veldig få feil eller ujevnheter å høre i spillingen deres. Er det en ting jeg skulle ønske, er det at de ikke var så tydelig ikke-melodiøs hardcore. Jeg tror de kan utvikle seg til et helt nytt nivå om de tør å gå mer i den retningen.

Lenker:
Shevils
Fucking Werewolf Asso
Attan

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*