Newsfeed

Mortiis: Dungeon synth for alle pengene

Mortiis - Ånden som gjorde opprør

For de av dere som leste den andre anmeldelsen jeg skrev om Mortiis, så husker dere kanskje hvordan jeg snakket om hvordan det var et viktig stykke dark ambient som hadde stor innflytelse på black metalscenen og alt det der. Det jeg ikke nevnte var at stilen har i ettertid fått klengenavnet dungeon synth på diverse blogger.

Ok da, så er det kanskje bare en blogg som bruker det uttrykket, men det beskriver «Ånden som gjorde opprør» perfekt. Det er et utrolig hvordan Mortiis får billig synth til å høres så magisk og antikk ut. Det er mørkt, vakkert og dystert. Det er de indre landskapene hans som når ut til oss gjennom lyd. Jeg kan ikke sette meg inn i hodet hans da han lagde dette, men noe sier meg at han leste mye om viking tid og middelalder, og ikke minst Ringenes Herre flere ganger mens han komponerte disse to lange låtene albumet består av. «Ånden som gjorde opprør» er ikke like langt som det første, men atmosfæren er like dyp.

«Ånden som gjorde opprør» er hva man får når man stripper black metal for gitarer, trommer, skriking, og alt som minner om metal. Man sitter bare igjen med ren atmosfære. Musikken skaper indre landskaper som strekker seg fra mørke tåkefylte skoger og daler, mystiske ruiner og ødelagte slott av førhistoriske sivilisasjoner, dype grotter og eldgamle fangehull. Steder hvor man ikke vet om man er helt alene eller omringet av fortidens ånder som er ute etter fersk blod for å gjenoppstå. Dette er dungeon synth for alle pengene.

Lenker:
Facebook

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*