Newsfeed

Blastfests hyllest til norsk metal

Blastfest. De fleste metal interesserte har fått med seg navnet. Og de har fått med seg at denne festivalen på kort tid (egentlig siden starten) har vokst fram til å bli en festival fullspekket med kvalitet, og kjent i de fleste verdenshjørner. At Blastfest har fått oss til å «glemme» legendariske Hole In The Sky-festivalen som også var i Bergen, er egentlig en prestasjon i seg selv.

Blastfest går på sitt tredje år, til tross for at det så noe mørkt ut etter debuten i 2014. Da ville man mye, fikk til mye, men det kostet også mye. Primus-motor, og Blood Red Throne vokalist Yngve Bolt Christiansen, gikk likevel på med krum nakke, og satset på å gjøre en minst like god festival året etter i 2015. Og det fikk han til. Internasjonale og nasjonale metal-superstjerner varmet oss i fjor. I år er konseptet annerledes, og det er utelukkende en hyllest til norske band denne gang. Som vanlig kommer det valfartende fans og hjelpere fra mange land, over 40 land er representert i skrivende stund. I tillegg til det musikalske blir det også i år marked, sightseeing, signing sessions og kunstneriske utstillinger av Kim Holm (tegner), Zbiegnew Bielak (cover art for bl.a Behemoth, Mayhem, Ghost, Watain), David Thierree (også cover art/tegner) og Kristian «Gaahl» Espedal (hans første utstilling).

Festivalen starter onsdag den 17.02 på Garage, og vi får se bl.a Endezzma, Svarttjern og Mistur. Gode gamle Chrome Division avslutter natt til torsdag. Dette er beintøff rock n roll selv Lemmy hadde trampet takten til. Har du glemt dem så ta en titt her;

Torsdagen headbanger videre på tre scener, og det blir umulig å få med seg alle settene til alle bandene. Hovedscenen åpner med Spellemannsvinnerne i Kampfar, etterfulgt av Dødheimsgard, Taake, In The Woods…, og Gorgoroth avslutter kvelden. Og slenger vi på at de mindre scenene gir oss blant andre Vulture Industries, Virus , Gravdal og Throne of Katarsis, så tegner denne torsdagen til å bli en meget god ettermiddag og kveld.

Dagen hvor helgen starter for de fleste, altså fredagen, byr på enda mer snadder, bl.a Krakow, Djevel, One Head One Tail og Nekromantheon. På hovedscenen får vi se Solefald, Manes, Arcturus, 1349 og Ihsahn. Unødvendig å nevne Emperor-linken på sistnevnte, men jeg gjør det likevel. Det går nesten ikke an å ikke glede seg til Ihsahn.

På sabbaten avsluttes årets Blastfest, og igjen står høydepunktene i kø. Desverre kolliderer Sahg og Blood Tsunami, men alle tre dagene kolliderer band med hverandre på Sardinen-scenen og Røkeriet-scenen. Vi anbefaler å sette seg inn i programmet på forhånd og legge en slagplan ut fra det. På hovedscenen denne dagen er det band til å (blod)sikle av.. Det begynner med Khold, deretter Einherjer, Red Harvest, Green Carnation og Abbath. For å ta Green Carnation først, så gjenforenes de for Blastfest 2016, og skal spille smått legendariske «Light Of Day, Day Of Darkness» i sin helhet. Fortsatt litt usikker, eller du husker dem gjerne ikke helt? Bandet trenger jo egentlig ikke nærmere presentasjon, men vi kan jo nevne at medlemmene også har spilt med bl.a Emperor, Satyricon, Carpathian Forest, Blood Red Throne, Tristania og Sirenia..

Kronverket denne lørdagen blir Abbath. Etter tiden med legendariske Immortal, gjør nå Olve Eikemo, aka Abbath, sitt soloprosjekt kjent for oss på hjemmebane. Etter en del turnering hittil i 2016, så blir Blastfest i hjembyen Bergen den siste konserten en liten måneds tid, før det igjen bærer ut i den store verden, med konserter i bl.a Russland, USA, Canada og Spania. Vi regner med det blir en del gode gamle Immortal-schlägers, og det skal også bli interessant å høre det nye materialet.

Det er få billetter igjen til Blastfest, og har du sjansen, så anbefales Blastfest på jævligste. Er du for sent ute, så la det være en lærepenge foran neste års festival.

Lenker:
Blastfest
Årets band
Program

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*