Newsfeed

Four Five: 中国的隆隆声

Four Five – Through The Darkness

Igjen tenkte jeg å anmelde et kinesisk band. Denne gang skal vi inn i core delen av metallen, med det brutale deathcore bandet Four Five. Bortsett fra at vokalen er på kinesisk, er det lite som skiller dem fra andre band innen denne sjangeren.

Ettersom de er kinesiske, har det har dessverre vist seg vanskelig å oppdrive noe særlig informasjon om bandet, utenom at de er fra Beijing, men musikken deres ligger tett opptil det som skjer innen progressiv symfonisk deathcore, med band som Born Of Osiris og The Human Abstract, hvor du har et massivt elektronisk bakteppe og framtredende gitarsoloer inkorporert i lydbildet.

Interessant med band som befinner seg utenfor den vestlige sfære og innflytelse, er om de tar inn influenser som man ikke nødvendigvis amerikanske og europeiske band. Men i dette tilfelle er det dessverre ikke noen rare referanser, utover en del electrocore partier. Jeg syns det er et godt album Four Five har gitt ut, og er et band jeg ville trodd hadde fått enhvert konsertgulv til å heve seg, med den groovy og knallharde musikken sin.

Jeg vet ikke om det er noen særlig idé å plukke ut enkeltlåter, siden fans av BoO vil kjenne igjen mye av det som skjer her, men sistelåta her, Time Is Up, ligger kanskje nærmere rock, og er fin avveksling til resten av sangene, som ikke minst viser at moderspråket til band, uten at jeg hører om det er katonesisk eller mandarin, i en bedre språkdrakt, enn den cheesy musikken man gjerne finner i gamle Hong Kong filmer.

Lenker:
Bandcamp

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*