Newsfeed

Coven: Guddoomelig

Coven - Worship New Gods

Det er få ting i denne verden som er så bra som obskur doom fra 80-tallet. Coven er fra Detroit, Michigan, og må ikke forveksles med det langt mer kjente psykedeliske rockebandet fra Chicago og thrashbandet fra Seattle. De har i ettertid skiftet navn til Coven 13 for å unngå forvirring, men når de gav ut dette albumet, så var de Coven.

Worship New Gods er den perfekte blandingen av ekte doom og ekte episk heavy metal. Det er et veldig variert album som strekker seg fra seig og treg doom til mer rask heavy metal. Det er til og med en låt som er nesten mer goth rock enn noe annet. Men selv om det er mye variasjon, så føler man at man hører på virkelig antikk doom hele veien fra start til slutt. Utover at mange av låtene er veldig stereotypisk 80-tallsmetal, så er det steder hvor det høres ut som om at det var spilt inn i 1977 i stedet for 1987.

Produksjonen er rå og nesten på et garasjerock nivå, men det er mye av sjarmen. Vokalen til David Landrum er kanskje det eneste svake for noen lyttere siden han ikke er den mest veltrente sangeren der ute, men igjen er dette litt av sjarmen sammen med den råe lyden.

Dette er først og fremst for fans av ekte metal. For de av oss som liker NWOBHM, USPM og episk doom, der energi, den magiske følelsen og ekte metalriff er det viktigste. Hører du mye på ekte doom (og da snakker jeg om virkelig ekte doom) og den virkelige obskure metalundergrunnen fra 80-tallet, så er «Worship New Gods» et av de albumene du burde spore opp. Heldigvis ble det reutgitt i 2012 under deres nye navn Coven 13. Dette er et av de albumene en hver fans av old school burde skaffe seg.

Lenker:
Facebook

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*