Newsfeed

Judas Priest: Det første steget

Judas Priest - Rocka Rolla

Judas Priest er et av de bandene som definerte heavy metal og med på å gjøre den til en egen sjanger separert fra hard rock. Vi er alle kjent med mesterverkene fra 70 og 80-tallet der de viser verden at de er metalguder. Men som så mange 70-tallsmetalband, så startet de som et rockeband.

Debuten «Rocka Rolla» er god gammel dags 70-talls hard rock uten særlig hint av heavy metal. De til og med ser ut som et corny 70-tallsband med fjollete farger og allting. Ingen dongeri, lær og nagler med andre ord. Dette betyr ikke at man burde hoppe over dette albumet og kun fokusere på metalklassikeren som kom etterpå. Så lenge man liker god rock, så vil man like dette.

Det er ikke langt nær så genialt som albumene som etterpå, men det er veldig morsomt å høre hvordan de startet. Man må jo lære seg å gå før man kan løpe, og her kan man høre de første forsiktige skrittene til Judas Priest. De tar aldri helt av i verken tyngde, speed eller råe riff, men det ligger små hint at de er på god vei til å gjøre det. Rob Halford tar aldri helt av når det kommer til vokalen, men hans stemme er uansett fantastisk som vanlig.

Dette er ikke en av de store klassikerne, men det er klassisk rock som ingen kan gjenskape. Og selv om det ikke er like hardt og tøft som de neste albumene, så er det alltid hyggelig å høre på det fantastiske gitarspillet til Glenn Tipton og K. K. Downing, og ikke minst stemmen til Rob Halford. Det er et vakkert album med solide rockeriff og flotte gitarsoloer. Det er et album en hver fan av 70-tallsrock burde sjekke ut.

Lenker:
Facebook

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*