Newsfeed

Heavy metal!

Uttrykket «Heavy Metal» er hentet fra låten «Born To Be Wild» av Steppenwolf. Andre vers har denne teksten, «I like smokin’ lightening, heavy metal thunder»!

Bandnavnet Steppenwolf skriver seg fra en roman av den tyske forfatteren Hermann Hesse fra 1927 som het «Steppenwolf» som betyr steppeulven. Bandet Steppenwolf vil for all tid være uløselig knyttet til låten «Born To Be Wild» som også ble udødeliggjort gjennom kultfilmen «Easy Rider» fra 1969.

Easy Rider er som sagt en kultfilm og en road movie og tittelen er et slangutrykk med flere betydninger. Filmens produsent Dennis Hopper sier at tittelen henspiller seg på en mann som lever av en prostituert!

Steppenwolf er et canadisk band men ble faktisk startet i Los Angeles i 1967, og de hadde sin storhetstid til et stykke ut på 70 tallet.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*