Newsfeed

Fra «The Windy City»

Når en by kalles «The Windy City» så betyr det at her blåser det! Chicago ligger helt i sør ved den store innsjøen Lake Michigan og det fører åpenbart til at vinden kan utfolde seg. I vinden musikalsk sett er for tiden også Chicagobandet Nucleus som i april vil slippe sin debutskive «Sentient». I den anledning har kvartetten sluppet låten «Cube» fra den nye skiva.

Lyrikken til Nucleus er alt annet enn hverdagskost innen dødsmetall segmentet! Her er det forfriskende og originalt nok Science fiction forfattere som Isaac Asimov, Arthur Clarke og Frank Herbert som er inspirasjonskilder. De musikalske inspirasjonskildene er Atheist, Timeghoul og Demilich. Den fantasifulle og frodige coverkunsten er ved Dan Seagrave  og det kan være vel verdt å se hva han har å by på!

Lenker:
Facebook
Bandcamp

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*