Newsfeed

Strapping Young Lad: Tungt som noe virkelig tungt

Strapping Young Lad - Heavy As a Really Heavy Thing

90-tallet var en rar tid for metal. Ren metal var sett på som ukult, så mange band gikk i en mer eksperimentell og alternativ retning. Strapping Young Lad er et av de mer kjente bandene fra denne tidsperioden.

De er mest kjent som bandet til Devin Townsend før alle hans mer progressive prosjekter. Musikalsk sett er de en unik blanding av thrash, death metal og industrial metal/rock. Det er snakk om tung, hard og bråkete musikk som er sint som faen. Devin Townsend kan virkelig rope og høres sint ut uten å måtte vrenge stemmen eller bruke noen av teknikkene vi assosierer med ekstrem metal. Han har sin egen unike stemme og kan synge pent når det trengs.

Musikken er nesten umulig å beskrive. Den er veldig variert og sær. Den er klart og tydelig et produkt av 90-tallet, men på en god måte. Det er mye aggresjon og lydbildet er bråkete, og det er få pauser fra de musikalske angrepene. Jeg ser for meg at musikken vil fort bli overveldende og slitsom for mange lyttere. Dette er absolutt ikke musikk for pyser. De fleste låtene har raske riff som er tydelig inspirert av thrash, men i en mer industrial og moderne innpakning. Det er også keyboards, men de drukner i all støyen og er aldri i veien for metaldelen av musikken. De er mer der for å bygge opp lydbildet, og det fungerer veldig bra.

«Heavy As a Really Heavy Thing» er en eller annen form for egen industrial post-thrash death metal ting som ikke kan plasseres i noen enkel sjangerboks. Det er et album jeg har hørt en del på over årene som har vokst veldig på meg. Devin Townsend selv er ikke en så stor fan av dette albumet og ser på det som en samling med polerte demoer fremfor et skikkelig album, men for meg er dette en slags personlig klassiker. Det er surt og sært, og kan være slitsomt å høre på, men verdt det.

Lenker:
Facebook

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. «Getting over it!» | Permafrost.today

Leave a comment

Your email address will not be published.


*