Newsfeed

Kvikksølvguttene: Et norsk death metalversjon av Sodom

Kvikksølvguttene - Krieg

Vomit var et av de første death metalbandene her i Norge og gav ut en rekke demoer på 80-tallet før de splittet opp. Vokalist og bassist/gitarist Kittil “Zathan” Kittilsen og trommis Torben Grue fra Vomit endte opp å spille i Mayhem en periode før de sluttet.

I 1996 gikk de inn for å starte på nytt igjen under navnet Kvikksølvguttene og fikk Necrobutcher fra Mayhem til å bli med på prosjektet. Torben Grue nektet å møte opp for fotoshoten, så han går under navnet Det Skal Du Drite I i bookleten og bildet er i stedet av en venn av bandet. De gav ut en EP og dette albumet, og så splittet de opp like etterpå. Musikalsk sett er det snakk om skikkelig old school death metal. Mørk, skitten og ond.

Det høres omtrent ut som hva Sodom ville ha hørt ut som om de gått for en mer death metalstil på slutten av 80-tallet. Riffene, trommingen og vokalen på Krieg høres ut som noe som ville ha kommet ut i 1987 i stedet for 1997. Det er ingen dyp growling og det er minimal bruk av blast beats. Vokalen er mer en hes roping og trommene har den stygge old schoolfølelsen man finner i tidlig ekstrem metal.

Dette er et obskurt stykke norsk death metal fra en tid dominert av black metal. Jeg har allerede dratt frem en sammenligning med Sodom, og jeg vil nevne det igjen siden dette er en death metalversjon av Sodom, som jeg tror de fleste fans av bandet vil verdsette. Det er skikkelig råtten old school death metal hele veien for alle pengene om du kan spore opp Krieg.

Lenker:
Wikipedia

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*