Newsfeed

Insane?!

Hvor sprø musikerne i Inner Blast er aner jeg ikke, men det er navnet («Insane») på bandet sin nye video som fronter deres skive «Prophecy» som kommer i midten av april. Det er labelen med det nordiske inspirerte navnet Nordavind Records som står for utgivelsen.

Den Lisboabaserte kvintetten leverer en rimelig gotisk preget metall, og som seg hør og bør i en slik kontekst er det kvinnelig vokalist. Som en bonus er det ytterlig en kvinne i bandet og hun spiller på «teclas». Når jeg oversetter det til norsk fra portugisisk så får jeg opp nøkler, og det høres noe rart ut for å si det mildt! En kvalifisert gjetning er det derimot at hun spiller på keyboards. Det portugisiske bandet er inne i sitt ellevte leveår, men på tross av det så er faktisk «Prophecy» deres debut skive!

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7397 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*