Newsfeed

Mortiis: Skikkelig dungeon synth

Mortiis - The Song of a Long Forgotten Ghost

Siden jeg har skrevet om de to første Mortiis albumene, så kan jeg like godt skrive om demoen som kom ut før dem. The Song of a Long Forgotten Ghost er den første utgivelsen Mortiis gav ut etter at han sluttet som bassist og låtskriver i Emperor.

Det er ingen gitar, trommer eller vokal. Det er bare synth hele veien strukket ut til en hel time langt ambient musikkstykke. Denne demoen er et av de aller første eksemplene på hva noen kaller dungeon synth. Noen vil sikker også kalle dette for darkwave eller dark ambient, men dungeon synth er et bedre navn for hva Mortiis og lignende artister spiller. Dette er musikk som vekker de samme følelsene gamle rollespill hadde. Musikk som vekker minner om mørke tuneller og labyrinter under gamle slott, templer og krypter, tett skog der ingen mennesker har satt sin fot og fjellandskaper som strekker seg så langt man kan se.

Som nevnt består demoen av en låt som er en hel time lang. Tydeligvis har han bare gjort et opptak siden det små feil her og der, men det gjør musikken mer levende på mange måter. Det er den type musikk som er perfekt til å drømme seg bort i. Bare lukk øynene og la musikken ta drømmene din til de mørke og obskure avkrokene av Midgard.

Demoen kom originalt ut på kassett, men har i ettertid blitt reutgitt på CD. Man føler virkelig at man hører på noe obskurt og mystisk når man hører på The Song of a Long Forgotten Ghost og det er en like stor klassiker som de albumene han gav ut etterpå. Det er kanskje spilt med et billig keyboard på en kassettspiller, men Mortiis gjør en bedre jobb med å skape en fantasy verden enn de fleste profesjonelle orkestre. Dette er den type musikken drømmer er laget av.

Lenker:
Facebook

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*