Newsfeed

Pontus fra New York

Når noen heter Pontus så forventer jeg at de bor i Sverige. Det gjør definitivt ikke Pontus HW Gunve. Han bor i New York, og spiller gitar og komponerer instrumental prog. Så langt har han gitt ut tre skiver under PHWG navnet. På den sitt siste verk som er en Ep kalt «IV» kaller han soloprosjektet sitt enkelt og greit, Pontus. Som medmusikanter han han Tripp Dudley på trommer og tabla, Eric Allen på cello og Bryan Percivall på bass.

Den nye skiva har fokus på at den skal genere en live følelse, og innspillinga foregikk på bare ni timer. Pontus har blitt sammenliknet med artister som Dream Theater, King Crimson, Yes (Steve Howe), Bryan May (Queen). Likevel så er det svenskamerikanernes unike stil som er hans varemerke. En stil som henter inspirasjon fra progmetall, klassisk og world fusion

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*