Newsfeed

Fra punkens storhetstid!

Det britiske symfoniske progensemblet Enid ble faktisk født midt i punken sin storhetstid! Det er et morsomt paradoks! I 1974 forlot Robert John Godfrey bandet Barclay James Harvest for å få anledning til å leve ut sine musikalske ideer og visjoner. Nå 42 år senere er det utgitt 20 album av svært varierende kvalitet, og med «In The Region Of The Summer Stars» fra 1976 som bandet sitt mest kreative og beste verk.

Album nummer 21 «Dust» slippes 1 april, og det er slettes ingen aprilspøk. Tvert om så er skiva i god Enid tradisjon både pompøs, filmatisk, stemningbetont og for mange ganske så hypnotiserende. Kort sagt så er nok Enid et band som definitivt har sine blodfans, men også mange er skeptiske. For meg er det slik at bandet som lyn fra klar himmel slår til med bra musikk for så på neste skiva å lage noe totalt uinteressant. Interessant var så absolutt «White Goddess» fra 1998 og «Invicta» fra 2012.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside
Twitter

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*