Newsfeed

Rock fra Trondheim

Onsdag, andre Mars kommer det trønderske bandet Spidergawd til Rockefeller, og med seg som support har de et annet trøndersk rockeband ved navn Frances Wave.

Presis klokka ni går supportbandet Frances Wave på scenen til en allerede godt fylt opp sal. De er et ungt band som spiller rock og har to stykker på keyboard, den ene fast og den andre som bytter mellom to instrumenter. De var noe mer energiske enn hovedband, noe som jeg mener kan forventes av yngre band. Jeg merker noen feil i spillinga iblant. Rytmen høres et par ganger rotete ut, og det virker ikke som de klarer å hente seg inn igjen med en gang.

Spidergawd spiller Rock/Blues/Hardrock/Boogie, og har saksofon i tillegg et vanlig rocklineup. Jeg ante en slags formel i hvordan de og det andre bandet lagde sangene sine, i og med at de hørtes ganske like ut og spilte på mye av det samme. Dette gjelder forsåvidt også for Frances Wave, men kanskje i litt mindre grad. Rytmen ble også litt rotete innimellom på Spidergawd, og det hørtes ut som om det begynte med trommisen.

Lyden var som oftest bra på begge band, men under Spidergawd var det deler der jeg ikke kunne høre saksofonen, og under Frances Wave kunne keyboardet nesten ikke høres enkelte steder. Stemningen var ganske laber under begge konsertene. Til den grad metall og rock kan sammenlignes, vet jeg at metallband, selv om de spiller på en onsdag, vil gå helt berserk likevel. Det er en sultenhet jeg savner litt denne kvelden. Bandene var profesjonelle men ikke med veldig god kontakt med publikum.

Spidergawd har gitt ut et selv-titulert album i 2014, og deretter Spidergawd II og Spidergawd III i 2015 og 2016 respektivt under Crispin Glover Records. Frances Wave har gitt ut to sanger: Where We Used To Hide og Black Star.

Lenker:
Spidergawd
Frances Wave

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*