Newsfeed

Pompeii 45 år etter!

Det er i år 45 år siden Pink Floyd sin viktigste konsert, og den begivenheten fant sted i Pompeii. For å feire dette så vil David Gilmour som er på turne for å understøtte sin siste skive «Rattle That Lock» returnere til Pompeii. Konserten vil foregå i Pompeii Amphitheater og inngår i Rattle That Lock World Tour. Konserten i 1971 regnes som en ikonisk konsert, og konsertfilmen derfra er en av de mest betydningsfulle og suksessfulle musikkfilmer noen sinne.

Årets konsert vil være med fulle tribuner og går over to kvelder og inngår i «Rattle That Lock World Tour». Dette er en så viktig begivenhet at kulturministeren i Italia, Dario Franceschini twitret «Pink Floyd Guitarist David Gilmour Makes HUGE Announcement!». “Agreement reached. After 45 years David Gilmour will play again at Pompeii on 7 and 8 July.” Konserten i 71 foregikk i det eldste romerske amfiteateret og innspillingen holdt på i fire dager i oktober 1971, og førte til kritikerroste «Pink Floyd: Live At Pompeii».  Dette var en stor test for musikerne i Pink Floyd og deres instrumentale skikkelighet, men også en utfordring å spille inn med den tids teknologi.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*