Newsfeed

På egne premisser!

Ampledeed - BYOB

Selv om bandet kommer fra englenes by er det ikke noe engleaktig og overnaturlig over musikken til Ampledeed! “BYOB” er den kanskje noe kryptiske tittelen på Ampledeed sin andre skive som kommer i løpet av våren. «BYOB» betyr Bring Your Own Booze! Den kanskje tørste trioen fra Los Angle spiller en eklektisk, melodiøs, retrostenket og kompleks prog. Bandet kombinerer metall, pop, jazz og rock og det hele tilsettes en dose med Canterburyprog krydder. King Crimson, Yes, Pink Floyd, Genesis, Porcupine Tree, Led Zeppelin, BTBAM og Gentle Giant er bandet sine største inspirasjonskilder. Viktigere er det at musikken på tross av stor kompleksitet faktisk også klinger bra og sitter godt i øret.

«BYOB» er trioens andre skive, og den første, «A Is For Ampledeed» kom i 2013 og var en meget bra debut som virkelig satte amerikanerne på progkartet. Den nye skiva viser et band som har modnet ytterlige, og som følgelig har utviklet seg. På «Garden Gnomes» starter det med klare Genesis vibber før det blir nydelig melodisk keyboard ikke ulikt hva Cirrus Bay kunne kommet opp med. Bandet viser sin kreativitet og potensial på den vakre og smektende låten «The Space Between Your Face». En låt som viser at det er stor sangkapasitet i ensemblet Ampledeed. «The Greatest Gatsby» er en meget bra instrumental låt som er Canterburystenket og kompleks med likevel tilgjengelig. Låten byr på et fabelaktig samspill, og en instrumental skikkelig som en kan bli glad av!

Glad blir jeg også av de mange flott arrangementene, velklingende og kompleks vokal som nok er inspirert av Gentle Giant. Kreative og ofte uventede låtstrukturer gjør også at dette høres bra ut. Musikken lyder ofte frisk og spennende på en måte som gjør at en har lyst til å lytte ofte til denne skiva. Selv om retrofanen ofte vaier friskt så gjør Ampledeed det på sine premisser slik at de har et egenartet sound og en modernitet i uttrykket. Kort sagt så er dette ei meget bra skive med nerve, nok særpreg, eleganse og teft for det melodiøse.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*