Newsfeed

Birth Control lever!

Sent på sekstitallet slo krautrocken ut i full blomst som en slags tysk versjon av den bohemaktige flower power og hippie bevegelsen som startet i USA. Begge bevegelser var så definitivt på venstresiden av det politiske kartet. Krautrocken produserte faktisk et forbausende stor antall bra band, og det var rimelig stor spredning i de musikalske uttrykkene.  For enkelhets skyld så ble nok all rytmisk musikk som kom fra Vest Tyskland enkelt og greit kalt krautrock!  Birth Control ble etablert sent på 60 tallet, og slapp sin debutskive i 1970. Den skiva var ganske så lite interessant, men i 1975 kom «Plastic People» som står seg selv i dag over 40 år senere!

Birth Control skilte seg ut fra mange av de andre tyske bandene med sin hardprog, men med årene så ble det mer og mer kommersiell musikk og bandet forsvant etter hver bort i 1982 hva gjelder tilvirkning av studioskiver. Imidlertid var det tid for reunion i 1995, men i 2003 forsvant bandet atter en gang. Det gjorde de med æren i behold da 2003 skiva «Alsatian» absolutt er et ok verk. De fleste var sikker på at med «Alsatian» så var Birth Control i opplag for alltid. Forbauselsen er derfor stor når tyskerne i år gir ut sin sekstende skive, 13 år etter siste utgivelse! «Here And Now» ble sluppet nylig, og igjen har veteranene klart å lage en musikk som ikke gjør seg bort. Verdt å merke seg er at to av de opprinnelige musikerne atter en gang er med!

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6687 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*