Newsfeed

 Punk med saksofon!

Rideau er en svensk trio som henter navnet sitt fra det franske språket, og oversatt til norsk blir Rideau til gardin. Örebrobandet har humor og det frisker opp og kan høres på låten “Eye Closure”. Låten er det trøkk og tygde over, men teksten starter så her, «Find yourself a quiet place to relax. Now close your eyes, take a long slow deep breath in through your nose…”

Bandet ble etablert i 2013, og den selvtitulerte debutskiva slippes 1 april. Som musikalske referanser oppgir musikerne selv band som Hives og Refused kombinert med amerikanske The Bronx, og gjerne noen doser av norske Kvelertak. Stilmessig er det en hybrid av punk, rock og metall, men også med en avslutninga som skiller seg ut. Sist ut er låten «December» som er en ti minutter lang låt som er så filmaktig som punk kan bli, og låten er forsynt med saksofon!

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6841 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*