Newsfeed

Sort Vokter: Norsk råskap

Sort Vokter - Folkloric Necro Metal

Sort Vokter var et prosjekt mellom de to norske black metallegendene Ildjarn og Nidhogg, samt to ukjente musikere med artistnavnene Tvigygre og Heiinghund. Det er omtrent ingen info om de to sistnevnte utover at de spilte på dette albumet.

Musikalsk sett er «Folkloric Necro Metal» veldig likt andre samarbeid mellom Ildjarn og Nidhogg i den grad det en miks av ekstremt primitiv black metal og elektronisk ambient. Alle trommene er gjort med trommemaskin og lydproduksjonen på gitaren og bassen er veldig lo-fi og rå. Gitartonen er fuzzy og riffene er ekstremt primitive og repeterende. Man kan føle at råskapen i dem blir mer og mer intens når man lar seg fange opp av den iskalde atmosfæren på dette albumet. Det er med andre ord alt det ekte black metal skal være. På toppen av det hele er det stemningsfulle ambientdeler som er med på å bygge opp på den allerede tykke atmosfæren.

«Folkloric Necro Metal» er det perfekte black metalalbumet. Det er fylt med en creepy, mørk og hypnotiserende stemning, musikken er rå, stygg, frastøtende og minimalistisk, og det er garantert at de som ikke hører på rå lo-fi black metal ikke vil klare å forstå, sette seg inn i eller i det hele tatt vil like musikken. Det er akkurat det black metal skal være. Musikk som er kun for en sær elite. Råskap, ondskap og antihumanistisk. Dette albumet er en av de viktigste grunnene til at 1996 var et så sterkt år for black metal.

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*