Newsfeed

Summoning: Albumet som kom før de sparket trommisen

Summoning - Lugburz

Summoning er et ganske kjent navn for fans av episk atmosfærisk black metal som er basert på bøkene til J.R.R. Tolkien. Med andre ord ikke et så fryktelig kjent band, men har du litt peiling på black metal, så vet du hvem de er.

De er mest kjent for sine ambient lydlandskaper bygget opp av monotone riff, keyboards og trommemaskin. Men dette var ikke hvordan de startet. «Lugburz» er deres debut, og det første og siste albumet med en faktisk trommis i stedet for en trommemaskin. I stedet for en monoton marsj beat, så er trommene mye nærmere typisk black metal trommer. Det er heldigvis ikke overdreven bruk av blast beats, men de er betydelig raskere og mer intens enn det fans assosierer med de senere klassiske Summoning-albumene.

Riffene er også betydelig raskere og mindre monotone. De er ikke så ulike hva man forventer fra klassisk Burzum, og sammen med den skrikende vokalen, så føles det nesten som at man faktisk hører på gammel Burzum til tider. Dette er med andre ord veldig annerledes fra de senere albumene. Jeg ser for meg at folk som aldri har hørt Summoning burde kanskje høre på noen av de senere albumene før de hører på«Lugburz». Dette albumet representerer ikke den unike sounden de skulle utvikle etter at de kvittet seg med trommisen og erstattet han med en trommemaskin.

Når det er sagt, så er dette et veldig solid album som de fleste fans av old school black metal vil like. Det er ingen klassiker, men bra nok til at det er verdt å skaffe seg. Men ønsker du å forstå hvorfor Summoning alltid må nevnes når det er snakk om østerisk og atmosfærisk black metal, så må du se til oppfølgerne til«Lugburz».

Lenker:
Facebook

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*