Newsfeed

Amerikansk metall med tempo

Sepultura-gründer Max Cavaleras amerikanske prosjekt Soulfly kommer til Oslo, og har i den anledning med seg amerikanske Incite og australske King Parrot.

Jeg får med meg de siste to sangene av Incite, og opplever hvordan bandet ikke holder noe tilbake. Jeg har aldri sett like bra attitude og sultenhet på scenen. Musikken deres lyder for meg litt som death metal, selv om de ofte beskrives som thrash.

Fra klokka åtte er det allerede godt med folk på John Dee. «AHH GET OFF ME AHHH AHHH!» Slik jaller det gjennom John Dee når andre band, King Parrot, tester mikrofonen. Sant nok: Det høres ut som et papegøyeskrik. De skaper og holder på bra stemning mens de tester lyden. Vokalisten har noen dritbra skjærende skrik, men også noe halvhjerta snakkete greier. De har høyt tempo, og tar helt av med en gang, hiver øl og vannkopper på folk, og heller det på hodet til de på første rad. Vokalisten har noen high-pitched screams som er veldig distorta og høres bra ut. Musikken er kanskje litt ensidig men holder et bra tempo og driv, med en viss groove, som desverre er alt for ensidig. Det virker som bandet stort sett fokuserer på tempo alene.

Soulfly er noe monotont til tider og de tar mindre av enn de andre banda. Vokalisten deres er middelmodig, og synger ganske monotont, mens growlene hans er noe bedre. Han mangler styrke og tonalitet generelt, og det er gjørmete lyd. Gitaristen deres driller av noen soloer med fin tonalitet, mens bandethar mye fokus på tempo, men ikke så mye annet, i tillegg er litt for mye snakkevokal. Cavalera trekker bandet ned, mens de andre gjør jobben sin nokså godt.

Soulfly vet hvordan de skal behandle publikum, og fra sangen Resist får de publikum ordentlig igang. De har bra groove og rytme, og mange fengende låter, med deler for publikum å enten synge eller pumpe never til. Basspilleren med backing vokal har bedre vokal enn hovedvokalisten etter mine ører. De gir et bra show og det er gøy å høre på, som en ekstra kuriositet spiller hovedgitaristen  refrenget fra Ironman midt inni, og får også folk til å synge Soulfly ved forskjellige anledninger. Etter publikums påvirkelighet å bedømme, ser det ut til at de også nyter opplevelsen.

Lenker:
Soulfly
King Parrot
Incite

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*