Newsfeed

Hobbyprosjektet på skinner!

Sonus Corona er et finsk progmetallband fra Turku i Finnland som startet opp for fem år siden. Kvintetten startet opp som et sideprosjekt hvor Ari Lempinen som er hovedlåtskriver og trommeslager Rasmus Raassina bare hygget seg med å jamme sammen! Åpenbart må dette ha vært rimelig trivelig for nokså kjapt ble det et fullbandformat av hobbyprosjekt.

Som med de fleste nykommere ble det masse øving, konserter og et fokus på et særpreget sound. Et sound som bruker dynamikk hva gjelder å veksle mellom råhardt til meget rolig, fra riffokus til melodifokus osv. Den selvtittulerte debutskiva kom for kort tid siden, og dermed er virkelig dette ex. sideprosjektet på skinner!

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7397 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*