Newsfeed

Myrath: Orientalske strømninger

Myrath - Legacy

Myrath, som opprinnelig kommer fra Tunisia, men er nå er bosatt i Frankrike, har med sitt nye album høstet svært gode kritikker, og fortsetter å bygge opp fanbasen med sin orientalske prog metall.

Skiva starter med introen Jasmin, som er et stykke som kunne vært tatt rett ut av arabisk spillefilm, og fungerer på en måte som en overture for resten av «Legacy». Denne gangen har bandet oppjustert og inkorporert folkemusikken på en bedre måte, og nedjustert de overveldende Symphony X influensene du finner på bandets tidligere utgivelser, selv om SX sitt lydbilde er det bandet har lagt til grunn for musikken sin.

Første låta, Believer, er blant de låtene her som har sterkest arabisk innflytelse, både i vokalen, og i fiolinene som liggende i bakgrunnen, mens selve låta går mot symfonisk heavy/power metall. Den har flere catchy partier, og jeg skulle ønske de hadde utforsket denne nisjen ytterligere, i stedenfor å plagiere andre band, som de gjør mye, men gjør godt. Det skal sies at det er en veldig oppløftende skive, hvor alle sangene har sjel og egenart.

Vokaldelen i Through Your Eyes, fra rundt ett-minuttsmerket, bør få fans av Magic Pie til å spisse ørene, da de har stjålet litt fra «King For A Day». Circus Maximus hører jeg også tidvis gjennom skiva. Sammen med band som israelske Orphaned Land, er Myrath blant de fremste innovatørene og eksportørene av orientalsk metall, og jeg skulle ønske de kunne nedjustert og utvasket de åpenbare tyveriene på plata, selv om det er et meget godt produkt de har gitt ut.

Lenker:
Facebook

  • Frossen
4

Sammendrag

En veldig god og oppløftende plate fra tunisierne, men litt for mange åpenbare tyverier fra andre bands musikk.

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*