Newsfeed

Månefascinasjoner?!

Det er bare slik at noen land produserer mange band innenfor en sjanger, og at for eksempel Norge har hatt mange kjente og dyktige sortmetallband. Nederland er definitivt arnested for mye prog, og et av de nyeste bekjentskaper jeg har hatt i så måte er Crescent Moon. Bandet er en kvartett og kommer fra landsbyen Babberich, og alle musikerne heter Peters til etternavn! Det var brødrene Eric og Frank Peters som etablerte bandet for to år siden, og Frank sine to 16 år gamle tvillingsønner, Bas og Tim kom med i fjor.

Samme året kom bandet første skive «Lidless Moon» og den tittelen indikerer i likhet med bandnavnet visse månefascinasjoner. Fascinasjonen for og innflytelsen til andre band går mot så forskjellig band som Pink Floyd, Roger Waters, Radiohead, Smashing Pumpkins og Marilyn Manson. Crescent Moon er et rent studioband, og spiller faktisk ikke konserter. I tillegg så står kvartetten for all innspilling, distribusjon, videotillaging, design, mastering, miksing osv.  Bandet har fokus på en melankolsk atmosfære med mye piano og akustisk gitar. Trengs det eksterne musikalske krefter så leies disse inn enkelte og greit!

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7397 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*