Newsfeed

Karen González

Pi Xprnc ble etablert så langt tilbake som i 2001, og ble raskt en del av progmiljøet i Venezuela. Et miljø som faktisk er forbausende stort, og med mange band av høy kvalitet. RC2, IX, Tempano, Echoes og Pig Farm In The Moon er fem eksempler på meget bra band fra det Søramerikanske landet. Pi Xprnc er i praksis låtskriver og multiinstrumentalist Karen González, og de viktigste inspirasjonskildene er King Crimson, Pink Floyd, Led Zeppelin og Frank Zappa. González komponerte med årene mye musikk og i 2008 kom debutskiva «Alenia», hvor hun leide inn tre gjestemusikere. 

Så gikk årene og Pi Xprnc spilt mye live i Europa, og etter hvert emigrerte Karen González til USA. Der ble det atter tid til låtsnekring, og nylig slapp González sin andre skive «Oblivion Works Inside Us» som jeg synes er meget bra, og vel verdt å sjekke opp for de som liker musikk som tar det eksperimentell på alvor uten at det noen gang blir bare sært og rart. På årets skive er for øvrig all instrumenteringen ved Karen González, men når Pi Xprnc opptrer live så er det fullt band.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside
Bandcamp

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*