Newsfeed

Merle Ronald Haggard er død

Haggard var en musiker som syslet med country og rent sjangermessig så passer han ikke inn på disse sidene. Årsaken til at han likevel nevnes er at han har stor musikkhistorisk valens! Nærmest på egenhånd inntroduserte han inn den elektriske gitaren inn i countrymusikken, og han var den viktigste bidragsyteren til det såkalt Bakersfield soundet

Haggard døde i går og ble på dagen 79 år. Han ga ut album helt frem til 2000 tallet, og 38 ganger hadde han låter som toppet listene i USA. I yngre år var han en villmann, og som 19 åring ble han dømt til 15 år i fengsel for biltyveri og ran. Han slapp med tre år som ble tilbrakt i det ikke helt ukjente fengselet San Quentin State Prison. Under en konsert der med Johnny Cash ble Haggard overtalt til å begynne som utøvende musiker.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*