Newsfeed

Def Leppard: Før de ble pop

Def Leppard - On Through the Night

Def Leppard er nok et av de siste bandene folk tenker på når noen sier heavy metal. De er mest kjent som et melodiøst poprock band og ikke som noe hardt og tungt. Men på tross av dette, så startet de som NWOBHM band.

Det er ikke akkurat noen hemmelighet, men det er noe folk flest ikke tenker på. Kanskje fordi selv om dette albumet er metal, så er det på kanten av hvor pinglete metal kan være. Det er catchy og melodiøst som bare faen, men det har jo aldri vært en negativ ting i NWOBHM. De melodiøse riffene og gitarharmoniene flyter perfekt sammen og blir til den klassiske tidlige 80-talls metalmagien som er nesten umulig å gjenskape i dag.

Selv om de går inn for å være kommersielle og spille radiovennlig pop, så har de den rette NWOBHM-stemningen. Og i likhet med mange NWOBHM band, så har de mye av den rette 70-tallet møter 80-tallet-stemningen. Man finner mye Scorpions og UFO i tidlige Def Leppard. For å nevne et annet band, så kan man si at “On Through the Night” er hva Aerosmith ville ha hørtes ut som om de skulle finne på å spille heavy metal.

Er du en fan av NWOBHM, så er “On Through the Night” et av de klassiske albumene du burde skaffe deg. Liker du melodiøs metal, så kommer ikke dette albumet til å skuffe deg. Def Leppard er kanskje for mange et teit 80-tallsrock som burde gå i glemmeboken, men “On Through the Night” er klassiker en hver metalhead burde respektere.

Lenke:
Facebook
Hjemmeside

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*