Newsfeed

Musikk, dans og sirkus!

Det er nå en generasjon av nye progband som er i startgropa på karrieren, og således blomstrer jo den såkalt nye vinen om det er mulig å utrykke seg slik? Kvintetten Golden Caves er fra Nederland, og stiller i den etter hvert så store klassen som kan benevnes som atmosfærisk prog. Hvorvidt de vil lykkes å etablere seg som et anerkjent progband gjenstår å se.

Alle musikerne i Golden Caves har utviklet sin musikalske kompetanse gjennom studier ved det berømte universitetet Codarts i Rotterdam. Et universitet som har spesialisert seg på studier innen musikk, dans og av alle mulige ting, sirkus! Jepp! Ved Codarts utdannes faktisk morgendagens sirkusartister! I nåtid er det ikke lenge siden bandet fra treskolandet slapp sin først skive, «Bring Me To The Water». Ei skive som sammen med cover kunst og live opptredener speiler musikernes fascinasjon for moder natur. Musikalsk så forsøker Golden Caves også å sammensmelte musikalske og teatralske elementer fra diverse kilder og stiler.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7397 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*