Newsfeed

Naturlig konsensus!

Den norske progflora får stadig nye tilvekster, og det siste bandet jeg har oppdaget er Warpicks som er hjemmehørende i Sandvika. Kvartetten består av rimelig unge menn som så definitivt er instrumentalt høyst oppegående. Som så mange andre band oppstod Warpicks tuftet på vennskap som ble knyttet gjennom studier. I dette tilfelle var det Jannik Korsvold på gitarer og vokal og Markus Skjærstad på gitarer som studerte musikk sammen på videregående. Etter litt frem og tilbake med utenbys opphold, så møttes kvartetten en dag og hygget seg med å jamme og skrive noen låter.

Åpenbart må dette ha vært særdeles vellykket og spennende for i løpet av under en måned så var hele fire låter klare, og en EP var spilt inn. At det ble prog var noe som nærmest var en ryggmargsrefleks, og den sjangeren ble bare utforsket basert på en helt naturlig og velfungerende konsensus! I mine ører høres dette fabelaktig ut og det bare må være et glimrende grunnlag for å snekre låter og lage bra musikk?! Som alle band så har også Warpicks sine inspirasjonskilder. Jannik Korsvold peker på Dream Theater, Kansas og Opeth som de tre viktigste kildene, men det er vel rimelig å anta at all musikk som har gjort inntrykk på kvartetten påvirker musikken deres? Det bekrefter Korsvold idet han sier at han er påvirket av jazzrock og japansk rock, og at også andre sjangere enn prog er påvirkningskilder.

«På de syv hav»

Jeg gjettet på at tittelen på skiva «Age Of Exploration» indikerte et konsept og det bekrefter Korsvold. Han sier videre at det ikke var planlagt at skiva skulle være konseptuell, det bare ble slik! Korsvold sier videre at «det begynte med en låt, som vi kalte «Age Of Exploration», deretter en låt til som tilfeldigvis ble en fortsettelse av den forrige både tekstlig og musikalsk. Og da vi først hadde skrevet to låter om å seile på de syv hav tok vi like så godt og skrev noen kapitler til. «Age Of Exploration» er satt til slutten av 1600-tallet, og er en fortelling om oppdagelsesreisende som seiler til den sydlige halvkule for å utforske det ukjente. Hovedpersonen er løst basert på den britiske sjørøveren Ambrose Cowley. (Spoiler alert: Ferden er mislykket, han dør.)

Rytmeseksjonen i Warpicks utgjøres av Armin Amiri på bass og Gjermund Førland Berg på trommer. Den godeste Armin Amiri var sannsynligvis den som var opphavet til bandnavnet Warpicks da han vitset med Warpigs! At kvartetten har humor kan jo ved selvsyn sees når en ser på vedlagte bandfotoet. «Pt. III: The Search» og «Pt. VI: Journey’s End» er de to enkeltlåtene bandet er mest fornøyd med, og følgelig de to låtene det er lurt å starte med når en skal bli kjent med Warpicks.

«Ny skive i støpen»

Fremtidsplanen går på å begynne å spille live, da bandet har holdt på i tre å og ikke har hatt konserter enda. Ny skive er allerede i støpen, og låtsnekringa til den er allerede godt i gang.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*