Newsfeed

Mann av huse!

Bak bandnavnet Ayreon skjuler det seg en nesten to meter høy nederlandsk multinstrumentalist som heter Arjen Anthony Lucassen. Lucassen er en lidenskapelig musiker som produserer mye knallbra musikk med sitt Ayreon konsept, men også med sine andre konsepter. Med tiden har Ayreon fått die hard fans over hele verden.

Når så den legendariske progskiva «The Human Equation» ble satt opppå Nieuwe Luxor Theater i Rotterdam i fjor høst med full besetning ble utrykket «mann av huse» visualisert. Mann av huse betyr for øvrig «å gå ut i stort antall i samme ærend». Dette ærendet samlet Ayreon fans fra hele verden. Selvsagt var det av diverse årsaker ikke alle fans som fikk med seg den begivenheten. For å imøtegå dette så kommer det i juni en DVD og Blu-Ray som viser nevnte begivenhet, og den skiva har fått navnet «The Theater Equation».

«Epic Rock Choir».

Sceneshowet har tilnærmet samme vokalbesetning som på skiva fra 2004. I spissen er James LaBrie fra Dream Theater som rollefiguren «Me», Heather Findlay fra Mostly Autumn som rollefiguren «Love» og Anneke Van Giersbergen fra The Gathering som rollefiguren «Fear». Vokalistene blir understøttet av et 19 personer stort «Epic Rock Choir». Begivenheten kommer på diverse plattformer, og det er enklest å ta den engelske versjonen: «The Theater Equation» will be available as a deluxe artbook version including blu-ray, 2DVD’s & 2CD’s, as well as a special edition 2CD & DVD digipak, standalone blu-ray & digital download.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside
Twitter

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Melodic and warm, but heavy! | Permafrost.today
  2. I god Ayreon ånd! | Permafrost.today

Leave a comment

Your email address will not be published.


*