Newsfeed

Mariachi, charro og tapatíos.

Mariachi band walking in street

Rekk opp hånda de som har hørt om bandet Arrrggh!  Antakeligvis var det ikke mange hender som beveget seg? Uansett så er Arrrggh! en mexicansk instrumental kvartett som spiller en progstenket musikk. Ensemblet kommer fra den nest største byen i Mexico, Guadalajara som med hele storbyområdet har så mye som nær 4,5 millioner innbyggere. Byen er kjent for sin mariachi musikk, og det er selv signaturmusikken til Mexico.

Alle har vel sett et mariachi orkester hvor musikerne bærer fargerike varianter av den tradisjonelle charro drakten kombinert med ekstremt store sombreroer? At Arrggh! er farget av sitt hjemsted musikktradisjoner er vel rimelig å anta? Innbyggerne i Guadalajara kalles tapatíos, og er som oftest ekstremt selvbevisst og stolte av byen sin. Stolt er også Arrrggh! fordi de nylig slapp skiva «Sanscuisiphonia».

Lenker:
Facebook
Bandcamp

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*