Newsfeed

Prince er død!

Den verdensberømte musikeren Prince (Prince Rogers Nelson) er død kun 57 år gammel. Politiet skal for under en time siden i skrivende stund ha mottatt en nødmelding om en livløs person, og rykket ut til Prince sitt hjem i Chanhassen i Minnesota. De skal ha forsøkt livredning, men til ingen nytte. Politiet i Carver bekreftet også raskt på Twitter at de var på adressen til den kjente artisten i forbindelse med et dødsfall. Prince skal ha vært rammet av influensa de siste ukene, samtidig som han har vært i gang med «Piano And A Microphone»-turneen. For få dager siden skal privatflyet hans måttet nødlande i Illinois fordi Prince var svært dårlig. Han ble deretter hastig kjørt til sykehus, men dagen etter var han tilbake på scenen. Prince har imidlertid avlyst konserter den siste tiden, så det er ikke urimelig å anta at han ikke akkurat har vært i form den siste tiden?!

Prince ble født 7. juni i 1958 i Minneapolis i Minnesota. Han var kjent for å være mer enn normalt eksentrisk, men han har faktisk solgt over 100 millioner plater i løpet av karrieren. Et så stort salg beviser ikke nødvendigvis at det er en stor musiker, men i det minste så nådde musikken hans frem til publikum i kraft av markedsføring eller kvalitet eller en kombinasjon. Prince startet sin sangkarriere som tenåring, og ga ut sitt første album i 1979. Det var imidlertid først da albumet «1999» kom ut i 1982 at han slo gjennom for fullt. Han kan altså skilte med et platesalg på over 100 millioner eksemplarer. Blant hans mest kjente låter er «Purple Rain», «Batdance» og «Alphabet Street». Prince var aktiv i sjangrene funk, pop, rock og soul, og var faktisk medlem av Jehovas Vitner siden 2001.

Om Ulf Backstrøm (4246 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*