Newsfeed

Mye å sette tennene i!

Pervy Perkin er et band som opprinnelig er fra det sørøstlige Spania og fra byen Murcia. Bandet har nå immigrert til Madrid. For to år siden slapp de sin debutskive «Ink» som var ei ok skive som også var preget av mange sprø ideer!  Ideer som bare delvis funket, og «Ink» var på hele 73 minutter. Årets skive heter «Totem» og da har de likeså godt flesket til med ei skive som er 6 minutter lengre, og følgelig hele 79 minutter lang! På tross av så lang spilletid så har jeg ikke gått trøtt av årets skive. Årsaken er så enkel som at bandet er et oppkomme av mange gode og fikse ideer.  Med en så stor vilje til å eksperimentere er skiva selvsagt også supplert med noen få «stunts» som ikke klinger like bra i mine ører.

«Totem» er så definitivt en spennende plate, og ikke minst den er progressiv og ikke bare prog. Det kommer av en gjennomført vilje til odde takter, uvanlig instrumentering, og en søken etter å utforske. I sum så gir «Totem» den musikalsk sett eventyrlystne lytteren mye å sette tennene i! Som robotiske lyder, TV show, en følelse av å være midt i et lavbudsjett spaghetti western p.g.a. en dårlig produksjon, litt jazz, drum & bass, funk osv. Lytteren bringes så absolutt ofte ut av komfortsonen, og det rades opp en spennende alternativ progmetall på tross av en del som er direkte rart og sært.

Lenker:
Facebook
Bandcamp
Twitter

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Weird as fuck, but just awesome! | Permafrost.today

Leave a comment

Your email address will not be published.


*