Newsfeed

Afflicted: En obskur skatt fra Sverige

Afflicted - Prodigal Sun

Jeg tror ikke det er noen som hører på metal som ikke allerede er godt kjent med svensk death metal fra tidlig 90-tallet. De fleste er kjent med den mørke motorsagsounden som vi alle assosierer med tidlig svensk death metal, men det var betydelig mer variasjon i den svenske sounden enn det. Afflicted gikk bort i fra den sounden med mer tekniske riff og progressive låtstrukturer med innslag av folkemusikk fra Midtøsten.

“Filosofisk lyrikk”

Lyrikken mer filosofisk og åndelig anlagt enn den typiske lyrikken om vold og Satan. Afflicted var et veldig annerledes band. Selv om det er ingen tvil om at det er skikkelig death metal når man hører på låtene deres med de skikkelige death metalriffene, trommingen og den vokalen, så er det snakk veldig unik og progressiv musikk. Musikken er veldig variert. Det er mer rolige atmosfæriske partier her og der, som varer akkurat lenge nok til at de fungerer før vi blir påminnet om at de er et death metalband.

Ingenting på dette albumet føles overflødig. Man får akkurat det man ønsker fra både teknisk og progressiv death metal, som er at de først og fremst spiller genial death metal fremfor å vise hvor teknisk flinke eller hvor eksperimentelle de er. I stedet for å prøve å vise hvor mange noter og avanserte riff de kan spille så rask som mulig, så kommer låtskrivingen først.

“Unik og mystisk atmosfære”

Dette er for meg hvordan denne type death metal skal spilles. Det har en unik og mystisk atmosfære som gjør at albumet høres ut som om det kommer fra en annen tid eller verden. Det er selvsagt elementer av old school svensk death metal i musikken i tillegg til de mer prog rock og orientalske elementene, men dette er selvsagt alt annet enn en negativ ting.

For meg er dette et av de mest undervurderte albumene fra svensk death metal. Prodigal Sun er et album en hver fan av både death metal og progressiv musikk burde høre på. Som de fleste gode album, så kan det ta noen gjennomlyttinger før det klikker, men det er verdt den tiden det tar. For meg er dette en klassiker.

Lenker:
Facebook
Wikipedia

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*