Newsfeed

Fallujah: Svevende dødsmetall

Fallujah – Dreamless

Da det amerikanske bandet Fallujah slapp sin ep, «Nomadic», i 2013, ble det fort et band jeg ønsket å høre mer av, og med utgivelsen av «The Flesh Prevails» året etter viste bandet at de kunne levere album som hadde potensiale til å komme inn årsbestelister, uten å ha et plateselskap i ryggen, blant annet med en andreplass på min egen toppliste. Dette var to ekstremt sterke utgivelser, som dyttet bandet i forkant av subsjangeren kjent som atmosfærisk dødsmetall, og amerikanerne ble fort signert til Nuclear Blast.

I likhet med «The Flesh Prevails», som var mer et konseptalbum, hvor det var helheten som gjorde det så bra, mer enn enkeltlåtene, er det også på «Dreamless» satt mye tanke bak på å ha et gjennomgående tema gjennom hele skiva. Jeg er glad for at bandet ikke har følt seg presset til å gi ut et nytt album så fort som mulig, når de ble signert til den største metallabelen, men har blitt gitt tid, og tatt seg tid, til å gi ut det albumet bandet ønsker å gi ut selv, selvfølgelig med alle de frynsegodene og nye kontaktene de har fått gjennom Nuclear Blast.

Dette har resultert i et mer organisk album, noe du hører spesielt i de elektroniske elementene, som flyter veldig godt, og tar bandet mot mer chill elektronika og lettere ambient. Også de to kvinnelige vokalistene gjør musikken mer levende, i stedenfor de tidligere dataproduserte stemmene.

Det har tatt meg litt tid å komme meg gjennom albumet, og ja, det er nok en kvalitetsutgivelse amerikanerne har gitt ut, men jeg føler ikke at jeg får den samme tilfredstillelsen som jeg fikk fra «The Flesh Prevails», selv om dette klart er et skritt i riktig retning for bandet. Enkeltlåtene er gjennomsnittlig bedre, enn på forrige, og utover de atmosfæriske elementene, så er det den gode gitarlyden som binder musikken sammen.

Growlingen her blir kanskje litt for generisk når det er den som står i sentrum, i likhet med den kvinnelige snakkesekvensen i Fidelio, som også har litt for standard ambient influenser, selv om ambienten her bør trekkes fram, siden det er den som gjør at bandet står ut fra andre band, som nevnt tidligere, en veldig god produksjon i disse delene.

Jeg liker det Fallujah har gjort på «Dreamless», og de viser mye ambisjon denne gangen også, noe jeg vil tro vil smitte over på framtidige utgivelser, spesielt nå som de har en stor aktør i ryggen. Jeg skulle ønske at bandet tok til seg litt mer dristige elementer fra ambient og tilsvarende sjangre, men de gjør en svært god jobb denne gangen, og skiva føles på mange måter som en hvileløs vandring i et bølget landskap.

Lenker:
Facebook
English review

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*