Newsfeed

Amon Amarth 2016; mer av det vi kjenner fra før, heldigvis.

Amon Amarth - Jomsviking

Trengte du noe nytt å løpe til? Noe dundrende i bakgrunnen mens du løfter jern?
Da har du kommet til riktig sted! Jomsviking er utgivelsen for deg!

Amon Amarth har vært ledende lenge i feltet som man kan kalle viking-metal, skjønt det har vel mer til felles med gothenburg melodeath a la Insomnium, In Flames, og Dark Tranquility, heller enn Windir. Uansett, det har vært 3 år sida forrige utgivelse, og for meg er det akkurat passe lenge. Dette er ikke en utgivelse som overrasker deg. Om du da ikke er helt ny for sjangeren eller bandet.

Jomsviking er mer av det vi har hørt i flere år nå. Fengende melodisk dødsmetal, evige dobbeltpedaler, solopartier henta rett fra heavy metal sjangeren, og bøttevis med aggresjon i tekst og musikk. Som jeg sa innledningsvis; det er perfekt til å løpe og trene til.

Låta “A Dream That Cannot Be” sammen med legendariske Doro er vel kanskje det mest kreative og nyskapende innslaget på albumet. Hun trakterer selvfølgelig rollen som kvinnelig motpart til Hegg’s aggresive growling perfekt. De gjør en god duo, og det blir faktisk ganske intenst der de synger om en tilbakevendt viking som tror han har ei barndomskjærste ventende på seg. I stedet har hun funnet sin egen vei, og når han prøver å ta henne, setter hun en kniv mot strupen hans. Hun ber han dra, og aldri vende tilbake. Virkelig ikke det minst interressante narrativet i moderne metal. Det er nesten den klassiske beauty and the beast mixen jeg også nevnte i min omtale av Skuggsja, men igjen er det ikke helt der. Doro har så mye tyngde i sin vokalprestasjon her at du aldri er i tvil om hvem som har kontroll i låta.

Bandet har jo endra seg litt gjennom tidene, men det er ikke store forskjeller mellom denne og forrige utgivelse. De tok steget ut av mer tradisjonell dødsmetall for lenge sida, og har tatt til seg melodilinjene fra heavy metal og melodeath. Og bra er det. Dette er en høyproduksjons melodisk dødsmetalskive som jeg kommer til å spille mye i tiden framover.
For jeg er ikke lei Amon Amarth….ennå…

Linker
Hjemmeside
Facebook

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*