Newsfeed

Rekende på ei fjøl!

www.katecauthen.com

Fra Nashville kommer det  tradisjonelt i bøtter og spann med country musikk, men det er i alle fall et band derfra som ikke spiller country. Lines In The Sky. Et nytt bekjentskap hvor brødrene Jesse Brock og Bowman Brock er sentrale. I 2009 begynte så Brock gutta og jamme sammen, og med tiden så oppsto låten «Lines In The Sky». Når det så var tid for den første konserten oppstod det en misforståelse, og duoen ble rett og slett bare kalt Lines In The Sky. Når så og si et bandnavn kom «rekende på ei fjøl» var det ingen grunn til å forandre på dette!

Med årene har det vært innom ganske så mange musikere i bandet, og årsaken var en stadig utforskning av diverse stilarter. En periode var det blant annet musikk ikke ulik The Killers som ble forsøkt. Etter en del prøving og feiling ble fokuset rettet mot alternativ progressiv musikk. Årsaken var så enkel som at det var den sjangeren som musikerne følte stod de nærmest. Prog krevde mer kompleks spilling og høyere tempo, men samtidig så var det fokus på en moderne låtstruktur.

Akkurat nå er Lines In The Sky aktuelle med sin andre skive «Parallel Travel». Den skiva er produsert av den meget anerkjente produsenten/mixeren Tim Palmer , som har produsert utallige kjente artister som for eksempel Ozzy Osbourne, David Bowie, Tears For Fears, U2, Pearl Jam, U2, Robert Plant osv. Det er et trekk som i mine øyne viser at Lines In The Sky søker kvalitet og at de er et hardtarbeidende og seriøst band. Noe av arbeidet eller kosen for den slags skyld, er en nær forestående konsertvirksomhet i USA. På de konsertene vil bandet forsøke ut diverse nye musikalske elementer for ytterlig å tilføre musikken merverdi. Jesse Brock vedgår glatt at han er en «audio guy», og er enormt interessert i å teste ut teknologiske nyvinninger innen musikken. I tillegg til å tilføre teknologiens muligheter har Brock et stort fokus på å utvikle trioens vokale ferdigheter.

«Evig skapelsesprosess»

Som den distinkte låtskriveren Jesse Brock er så er han i en evige «skapelsesprosess» hva gjelder tilvirkning av nye låter. Derfor leker han seg med nye ideer og søker å ytterlige utvikle bandet sitt sound med nye og spennende låter. Brock skriver også låter for andre artister fra Nashville som faktisk er en smeltedigel for mange musikkstiler. Nashville er jo country sin verdenshovedstad, men har i de siste årene fått et yrende og variert musikkliv. Nummer to hva gjelder musikkstil i Nashville er indie rock. Det har aldri vært naturlig for Lines In The Sky å være en del av det mer etablerte musikkmiljøet i hjembyen. For bandet er det musikk med progressiv vinkling som gjelder, og det er ikke mange som spiller prog i Nashville sier Brock! Hyggelig nok så fører dette til at trioen skiller seg ut, og faktisk får meget dedikerte fans fordi bandet blir oppfattet som unikt, ekte og ikke kommersielt.

Lenker:
Facebook
Twitter

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*